Virus ZIKA

Kolumbie informuje: Virus ZIKA poznamenal 3177 těhotných žen

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos ve svém prohlášení informoval o děsivé statistice, týkající se viru, který v poslední době zaznamenal raketový nárůst. Konkrétně se jedná o virus ZIKA, kterým je podle kolumbijského prezidenta nakaženo přibližně 3177 žen, které právě čekají děti. Výskyt tohoto viru zaznamenala Latinská Amerika zejména v letošním roce.

Ani v jednom případě nebylo dítě nakaženo mikrocefálií

Existuje také několik konspiračních teorií, které uvádějí, že britská společnost jménem Oxitec vypustila v Brazílii miliony komárů, kteří byli nakaženi pravě tímto virem ZIKA. A co vlastně tento zákeřný virus způsobuje svým obětem? Brazílie informovala před několika týdny o celkem 4000 dětech, které byly narozeny s defekty na hlavě a zakrnělými mozky. Novorozencům způsobuje tyto problémy podle dostupných informací právě virus ZIKA.

Kolumbijský prezident informuje o situaci v jeho zemi, kde virus ZIKA nakazil přibližně 3177 těhotných žen

Co je však zarážející, je situace kolem samotné viru. Celosvětová média totiž informovala jen přibližně o situaci, která nastala v Kolumbii a prakticky v celé Latinské Americe. Média totiž informovala o “epidemii v Kolumbii”, neuvádějí však o tom, jak je situace vážná a jak byla způsobena. Média dokonce neinformovala o faktu, kolik bylo nakažených těhotných žen nebo jak se tento virus přenáší mezi lidmi.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru