Uprchlíci

Uprchlíci stojí naši vládu více, než si myslíte

Ministr Milan Chovanec se vyjádřil k čerpání ze státního rozpočtu, který hodlá využít na uprchlíky, kteří stojí naši vládu více, než si dokážete představit. Ministr uvažuje v letošním roce o vyčerpání přibližně 234 milionů, které budou využity pro žadatele o azyl, kteří přicestují do České republiky. Česká vláda dokonce uvažuje o tom, že v příštím roce vyčerpá přibližně 1,1 miliardy, jenž bude mířena na pomoc uprchlíkům v azylových centrech, která se budou v následujících měsících stavět na území ČR. Uprchlíci tak budou rozmístěni v několika centrech po celé České republice.

Čtěte více: Merkelová plná optimismu: Letos přijde jenom 750.000 uprchlíků!

Konkrétně se jedná o uprchlická zařízení u města Frýdek-Místek a na Plzeňsku, kde se aktuálně připravují plány na stavbu. V roce 2014 česká vláda vynaložila celkem 708 milionů korun na pomoc uprchlíkům ze zasažených oblastí na blízkém východě. Přesněji se jednalo o 624 milionů korun na rozvojovou a 84 milionů korun na humanitární pomoc.

Uprchlíci stojí naši vládu více, než si myslíte! Ministr Milan Chovanec plánuje čerpat ze státního rozpočtu

I přes tak velkou částku Ministr tvrdí, že se jedná pouze o 0,058% výdajů z českého rozpočtu. Důchodové pojištění s porovnáním 708 milionů, které vláda vynaložila na uprchlíky, stálo státní pokladnu přibližně 382 miliard korun. Česká vláda se rozhodla přijmout celkem 1500 migrantů, na které je třeba 1,1 miliardy. Roční náklady na jednoho migranta vycházejí na přibližně 730.000 Kč, což je 60.800 Kč měsíčně.

Zdroj: Svetkolemnas
Foto: Istvan Csak / Shutterstock.com

Přejít nahoru