Merkelová

Rezignovala Merkelová na rozdělování uprchlíků po Evropě?

Rezignovala německá kancléřka Angela Merkelová na rozdělování uprchlíků po Evropské unii? Jak prohlásila německá kancléřka během svého vyjádření v Berlíně, hlavní prioritou v rámci Evropské unie není dosáhnutí dohody o kontingentech, ale dodržení úmluvy mezi Evropskou unií a Tureckem a uzavření řecko-makedonských hranic, respektive řecko-bulharských hranic. Jak se zdá, německá kancléřka Merkelová opravdu upustila od snahy přerozdělit určité počty žadatelů o azyl do členských zemí, ale zastavit nebo alespoň omezit proudy uprchlíků, jenž se “ženou” z blízkého východu a severní Afriky do Evropy.

Čtěte více: Viktor Orbán nařídil posilnění zábran proti uprchlíkům

Už nejde o kontingenty, ale o splnění plánu mezi EU a Tureckem, který však počítá s příchodem dalších statisíc uprchlíků a uzavření hranic na území Řecka a Bulharska. V této souvislosti nařídil před několika dny maďarský premiér Viktor Orbán posílení pohraničního plotu proti migrantům, který byl Evropskou unií již několikrát kritizován.

Rezignovala kancléřka Angela Merkelová na rozdělování uprchlíků? Hlavní prioritou je uzavření hranic, tvrdí

Prohlášení provedla kancléřka před konáním summitu, jenž bude řešit v příštích dnech otázku uprchlické krize. Na summitu se bude řešit otázka uprchlické krize a příliv uprchlíků, který se musí podle německé kancléřky omezit. Jedním z bodů schůze bude právě uzavření hranic v Řecku, jenž je podle Německa prioritním bodem v řešení migrační krize.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: 360b / Shutterstock.com

Přejít nahoru