Merkelová

Merkelová plná optimismu: Letos přijde jenom 750.000 uprchlíků!

Kancléřka Angela Merkelová vidí pokrok v uprchlické krizi, po přijatých opatřeních se denní počet žadatelů o azyl v Německu snížil na dva tisíce a to by znamenalo, že do Německa letos přijde 750 tisíc uprchlíků, je přesvědčena Merkelová.

“Počet uprchlíků se snižuje,” řekla Merkelová pro Stuttgarter Zeitung. I když to záleží v první řadě na zimním počasí, ale “také my pracujeme na mnoha  aktivitách ke snížení počtu uprchlíků,” dodala. Kancléřka se opět přiznala k úzké spolupráci s Tureckem. “Společně chceme snížit co nejvíce nelegálních migrantů,” řekla v rozhovoru. Také poukazovala na navrhovanou užší spolupráci mezi Evropskou agenturou pro řízení hranic Frontex a tureckou pobřežní stráží.

Německá kancléřka Angela Merkelová vidí pokrok v přijímání uprchlíků do Evropské unie

V letošním roce přišlo v průměru denně 2063 migrantů do Německa. To jsou oficiální čísla spolkové policie. V první polovině února to bylo více než 28.000 migrantů. V neděli bylo zadrženo 2424 uprchlíků na hranicích a v sobotu v 2723.

Pokud bude současný trend pokračovat, by více než 750.000 uprchlíků v průběhu celého roku. Čísla jsou v současné době, ale podstatně nižší než v létě a na podzim minulého roku, což přisuzuje odborníků především na zimní počasí v Egejském moři. Postavy spolkové policie na základě kontrol v příhraničních oblastech. Po prezentaci ministerstva vnitra, téměř všechny příchozí uprchlíci jsou uznávány teď.

Čtěte více: Korporátní média Vám lžou o situaci v Sýrii! Varuje kanadská novinářka

V lednu do Německa přišlo podle spolkové policie téměř 65.000 uprchlíků do země, kteří si přejí zůstat v Německu. Podle prvních zápisů do přijímacích center v lednu přišlo 91.700 uprchlíků. Toto číslo je vyšší než uvádí spolková policie a to především kvůli nevyřízeným žádostem z minulého roku.

Merkelová i nadále chce aby k uprchlíkům se všichni chovali přátelsky. “Měli bychom se na každého, kdo k nám přichází, dívat očima jeho vlastního osudu”, požadovala kancléřka v rozhovoru. Ostře kritizovala xenofobní útoky, ” je třeba se postavit proti xenofobním útokům vší silou celé společnosti”.

Zdroj: Prvnizpravy
Foto: 360b / Shutterstock.com

Přejít nahoru