Ebola

Ebola jako zabiják lidské populace? Vědci jsou nápadem nadšeni

Některá vodítka o původu posledního propuknutí Eboly by šlo najít v obsahu proslovu proneseného na 109. zasedání Texaské akademie věd ještě z roku 2006. Tehdy profesor Erik Pianka údajně svým posluchačům řekl, že nejlepším způsobem jak vyhubit 90 procent lidské populace by bylo rozšířit vzduchem přenášený virus Eboly, za což se mu dostalo nadšených dlouhých ovací.

Ebola jako zabiják 90 procent populace, skupinu vědců nápad nadchnul

Jak hlásil australský žurnalista John Ballantyne, otevřel Pianka zasedání sériemi vysoce znepokojivých prohlášení o kontrole populace, které byly tak kontroverzní, že je pak na videozáznamu pořízenému z této události sám zcenzuroval. Pianka dal ve svém vytrubování v podstatě lidstvo na roveň bakteriím, když tvrdil, že ničíme planetu a potřebujeme masovou prořezávku.

Profesor Erik Pianka navrhuje přetvořit Ebolu na zbraň

„Pianka argumentoval, že prudký nárůst lidské populace od nástupu industrializace ničí planetu,“ psal Ballantyne pro News Weekly. „Varoval, že Země nepřežije, pokud nebude lidská populace zredukována na desetinu současných počtů.“

Aby toho bylo dosaženo, přišel Pianka s nápadem změnit Ebolu na zbraň a konkrétně Ebola Reston, aby se přenášela vzduchem místo jen tekutinami. Zatímco AIDSu zjevně trvá příliš dlouho, než své oběti vyhubí, tak Ebola je podle jeho názoru daleko lepší možností. To v kombinaci s obvyklými zbraněmi vyráběnými pro válku a s hladem by mohlo uspět při prořezávce od miliard lidí z této planety.

„Jím preferovanou metodou vyhubení pěti miliard lidí by byla vzduchem přenosná Ebola (Ebola Reston), protože je jednak vysoce smrtonosná a pak také své oběti zabíjí už po dnech místo po letech,“ dodal Ballantyne. „S úžasem jsem zíral na několik stovek členů Texaské akademie věd, jak vstali ze židlí a dlouhými ovacemi ocenili řeč, která nadšeně prosazovala odstranění 90 procent populace Země vzduchem přenosnou Ebolou.“

Piankou vytoužená smrt se předvedla při západoafrickém propuknutí epidemie Eboly

Těch skoro 10 let od Piankových projevů touhy spatřit vyhubení většiny světové populace rychle uběhlo a my jsme spatřili krizi Eboly, která vypadala, že se vyrovná původní povídačce. Ty v současnosti se šířící kmeny Eboly jsou údajně přenosné jako přes povrchy, tak i přes vzduchem přenášené mikro-kapénky a míra úmrtnosti je neobyčejně vysoká.

„Ke kapénkovému šíření dochází, když se zárodky přenášené uvnitř kapének vykašlávaných nebo kýchaných nemocnými osobami dostanou další osobě do očí, nosu nebo úst,“ vysvětluje plakát vydaný v říjnu US Střediskem pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

Plakát CDC vypadá, že je v rozporu s prohlášením této agentury o Ebole

Když Dr. Meryl Nass z Institutu pro veřejnou přesnost ve Washingtonu D.C. diskutovala o neočekávaném vydání tohoto plakátu, který byl v té době zjevně v rozporu s tvrzením CDC, že se Ebola nemůže šířit vzduchem, tak médiím řekla, že CDC v podstatě blafuje. Ebola se ve skutečnosti může šířit i všemi ostatními druhy přenosů kromě pouhého přímého kontaktu s infikovanou krví či slinami.

Mohlo by tomu snad být tak, že tento nový a zjevně daleko smrtonosnější virus bude tím globálním zabijákem, ve kterého Pianka doufá? Vynoří se náhle vpravdě vzduchem přenosná, zmutovaná verze viru Eboly, co zabije 90 procent populace v souladu se zlověstnými „přikázáními“, která zkrášlují ty neblaze proslulé Georgijské Poradní kameny?

„Věřím, že po strašlivých zkušenostech nejkrvavějšího století v lidské historii, které je za námi, musí být všichni muži a ženy, co mají svědomí, v 21. století ve svém odporu ke genocidním či apokalyptickým filosofiím proaktivní ještě dříve, než tyto budou mít šanci inspirovat nějaké nové šampiony vůlí dovést své závěry k dalším krokům,“ varoval v the Citizens Scientist Dr. Shawn Carlson nedlouho po Piankově hrůzné litanii.

„Když profesionální vědci ztratili svůj smysl pro morální pohoršení vůči takovýmto ideologiím, pak už je to jen na širší americké komunitě občanských vědců, aby oni byli svědomím vědy.“

Zdroj: AC24

Přejít nahoru