Francie

Francie odkládá likvidaci uprchlické “Džungle” v Calais

Francie a její vláda odložila před několika dny plánovanou likvidaci uprchlického tábora v přístavním městě Calais, kterému se také mezi tamějšími obyvateli přezdívá “Džungle v Calais”, kterou obývá několik tisícovek azylantů, jenž čekají na příležitost dostat se do Velké Británie. V minulých dnech se tam totiž uskutečnilo oficiální sčítání žadatelů o azyl v uprchlickém táboře, které prováděla charitativní organizace Help Refugees.

Blíže k situaci v Calais: Obyvatelka Calais hovoří o pekle, které způsobili uprchlíci

Podle charitativní organizace se má nacházet po sčítání v tamějším uprchlickém táboře aktuálně 3450 osob, z nich je 315 dětí. Právě kvůli dětem, které tam jsou ve většině případů bez rodičů, se rozhodla francouzská vláda od plánů likvidace uprchlické tábora upustit. Francouzské úřady před oficiálním sčítáním azylantů netušila, že se může v Calais nacházet tolik uprchlíků, kteří však ve městě způsobují podle tamějších obyvatel časté problémy.

Francie oddaluje plány na likvidaci uprchlického tábora ve francouzském Calais neboli uprchlické “Džungli”

Jak uvádějí zprávy z Francie, během příštího týdne by měl tento uprchlický tábor navštívit francouzský soudce, jenž zhodnotí situaci ohledně likvidace “Džungle”. Spoluzakladatelka organizace Help Refugees Josie Naughton však doufá, že soudce projeví soucit a bude vše v pořádku, jelikož by bylo zničení domovů pro uprchlíky opravdu brutální.

Zdroj: Blisty
Foto: Anjo Kan / Shutterstock.com

Přejít nahoru