Konašenkov

Konašenkov okomentoval prohlášení USA o boji s Ruskem

Oficiální zástupce Ministerstva obrany Ruska Igor Konašenkov okomentoval nedávné prohlášení náčelníka evropského velení sil USA generála Philipa Breedlova o „připravenosti USA bojovat a zvítězit nad Ruskem v Evropě“.

Zástupce Ministerstva obrany Igor Konašenkov okomentoval prohlášení generála USA o boji s Ruskem

„Během posledních dvou let je těžké najít ještě někoho, kdo se může srovnávat v rusofobní hysterii se současným velitelem vojsk USA v Evropě generálem Philipem Breedlovem”, řekl zástupce Ministerstva obrany.

Čtěte dále: Philip Breedlove: Jsme připraveni „bojovat a porazit“ Rusko

Podle jeho slov se v Rusku dívají na činnost Breedlova „v kontextu „doktor-pacient”. Ale poslední prohlášení Breedlova v americkém kongresu „o připravenosti USA bojovat a zvítězit nad Ruskem v Evropě” překvapila mnohé lidi i v samotné Evropě, domnívá se Konašenkov.

Oficiální zástupce Ministerstva obrany RF zdůraznil, že si málokdo všiml toho, že hlava výboru pro záležitosti ozbrojených sil kongresu McTornbi před tím, než dal Breedlovovi slovo, řekl mu „podle tabulek budete v této funkci nahrazen jiným člověkem a budete se zabývat jinými výzvami po 40 letech služby”. Konašenkov se domnívá, že takové představení je projevem znepokojení chováním Breedlova v americkém kongresu.

„Proto vše, čím po tomto rozsudku strašil světovou společnost a kongresmany generál Philip Breedlove, není nic víc než „labutí píseň” a opožděné loučení s velkou politickou scénou”, uzavřel Konašenkov.

(KPa, ac24.cz, Foto: ac24.cz)

Přejít nahoru