Hillary Clinton

Hillary Clinton po primárkách: Musíme zbourat všechny bariéry

Kandidátka na prezidentku Spojených států Hillary Clinton po svém vítězství v dalších primárkách tvrdí, že je na čase, aby Amerika zbourala všechny bariéry. Stalo se tak po dalším vítězství tentokrát v Jižní Karolíně, kde porazila svého demokratického kolegu Bernieho Sanderse. Bývalá ministryně zahraničních věcí dokázala navýšit během minulých týdnů svůj náskok na svého protivníka a její vyhlídky na prezidentské křeslo už tak kazí jen Donald Trump, který má ve Spojených státech stále větší podporu než Hillary Clinton.

Čtete dále: Sorell: Hillary Clintonová bude prezidentkou, je předem rozhodnuto

Kandidátka Clintonová ve svém “vítězném” proslovu uvedla, že Amerika nikdy nepřestala být úžasnou, tudíž není nutné ji měnit, ale je třeba zbourat všechny bariéry. V následujících dnech se prezidentské volby přesunou na národní úroveň a volební hlasy nezískáme jen tak, ale budeme muset si je tvrdě “vydřít”, dodala kandidátka na další hlavu Spojených států.

Prezidentská kandidátka Hillary Clinton zvítězila v dalších primárkách a porazila svého kolegu Bernieho Sanderse

Tiskové agentury již uskutečnily ve Spojených státech předběžné analýzy voleb a tvrdí, že Clintonovou volí převážně ženy nad 30 let. Bernie Sanders si naopak ve Spojených státech získal mladší voliče, kterým je méně než 30 let a jsou to převážně běloši.

(KPa, ceskoaktualne.cz, hlavnespravy.sk, Foto: Joseph Sohm / Shutterstock.com)

Přejít nahoru