Migranti

Migranti ničili hraniční zábrany v Maďarsku

Znepokojivé zprávy přicházejí z Maďarska, kde velká skupina žadatelů o azyl způsobila rozbroje a poškodila hraniční zábrany, jenž se nacházejí v těsné blízkosti od hraničního přechodu. Migranti, jenž způsobili velké škody byly podle zpráv maďarské policie zadrženi a budou pravděpodobně čelit trestnému stíhání. Předběžné zprávy z Maďarska hovoří o skupině přibližně deseti mužů, jenž měli zničit plot s ostnatým drátem do kterého měli následovně migranti vystřihnout otvor.

Čtěte více: Erdogan: Jaké tři miliardy? Chci 30 miliard od EU!

Maďarským policistům a vojákům se během tohoto incidentu podařilo zadržet celkem 24 žadatelů o azyl, kteří si tak svoji cestu do Evropské unie těmito výtržnostmi značně zkomplikovali. Maďarsko je totiž známo svým přístupem proti uprchlické krizi a odmítavému přístupu k uprchlickým kvótám, takže lze očekávat, že budou tito uprchlíci vráceni zpět do svých zemí.

Migranti ničili zábrany u hraničního přechodu u Maďarska, 24 žadatelů o azyl bylo tamější policií zadrženo

Jak tamější zprávy uvádějí, incident se měl odehrát blízko obce Röszke na srbsko-maďarských hranicích. Maďarská média dokonce uvádějí, že se jednalo o stejnou skupinu imigrantů, která způsobila podobné potíže na hranicích před několika měsících a jak se zdá, nebyla za tento trestný čin odsouzena. Ve skupině se mělo nacházen několik mužů z Pákistánu, Indie nebo Nepálu.

Zdroj: Kontroverznyvyber
Foto: Janossy Gergely / Shutterstock.com

Přejít nahoru