Uprchlíci

Uprchlíci u sebe měli výbušniny, tvrdí turecká pohraniční stráž

Turecká pohraniční stráž podle informací našla u několika uprchlíků, jenž se snažili přejít hranici s Tureckem, sebevražedné pásy a nebezpečné trhaviny. Turecká pohraniční policie dostala před příchodem těchto podezřelých osob zprávu od nejmenovaného zdroje, jenž oznámil pohyb nebezpečných mužů, jenž měli přecházet na hraničním přechodu Karkamiš. Mezi osobními věcmi se mělo nacházet několik již zmíněných sebevražedných pásů a trhavin, jenž chtěli pachatelé zřejmě použít v Evropě.

Čtěte více: Finsko vydalo instruktážní video na obranu proti znásilnění

Podle tureckých zdrojů byla zadržena skupina uprchlíků ze Sýrie, jenž převáželi přes hranice výbušniny. Přesněji se jednalo podle zpráv o 34 lidí, z čehož bylo 10 žen a 20 malých dětí. Velká skupina pachatelů byla samozřejmě zadržena a bude čelit trestu. Zabránila turecká pohraniční policie tímto zásahem dalšímu teroristickému útoku v Evropě? Je to velice pravděpodobné.

Uprchlíci byli zadrženi na turecké hranici, převáželi sebevražedné pásy a nebezpečné trhaviny

Turecko však do dnešního dne neoznámilo, zda se jednalo o členy, jenž jsou aktuálně spojeni s jednou z mnoha teroristických skupin, jenž operují v současné době na blízkém východě, zejména pak v Iráku a Sýrii. Turecká pohraniční policie dokázala zachytit tyto viníky v situaci, kdy se shromáždilo přibližně 30.000 uprchlíků, jenž chtěli překročit hranice do Turecka.

Zdroj: Konzervativnyvyber
Foto: fpolat69 / Shutterstock.com

Přejít nahoru