Erdogan

Můžeme ztratit kdykoliv trpělivost, varuje Erdogan

Turecký prezident Erdogan pohrozil vojenskou intervencí Turecka na území Sýrie, jenž komentuje tak, že může Turecko kdykoliv ztratit svoji trpělivost a vojenskou intervenci podniknout. Na konferenci v Istanbulu turecký prezident pronesl tuto poznámku, která všechny šokovala. Prezident tak varoval Sýrii před vojenskou intervencí, ke které může dojít ze strany Turecka každým dnem. Pokud bude naše země nucena přijmout tato opatření, nezbude Turecku nic jiného, tvrdí prezident.

Čtěte více: Erdogan: Jaké tři miliardy? Chci 30 miliard od EU!

Během svého prohlášení také obvinil turecký prezident Írán, jenž se podle Erdogana účastní na nemilosrdných masakrech na blízkém východě. Došlo také na zmínění Spojených národů, jenž by se měly podle slov prezidenta více zapojovat v Sýrii, aby nedocházelo k takzvaným etnickým čistkám. Během válečného konfliktu přišlo o život aktuálně 500.000 lidí a další miliony jsou na útěku nebo na cestě do Evropské unie. Zprávy od OSN tvrdily “pouze” čtvrt milionu obětí v Sýrii, tyto statistiky jsou však s největší pravděpodobností zastaralé.

Turecký prezident Erdogan varuje: Můžeme lehce ztratit trpělivost a zahájit invazi do Sýrie

Na uprchlíky, jenž byli postiženi bombardováním na území Sýrie jsme v Turecku připraveni, komentuje současnou situaci turecký prezident. Pokud budou ruské nálety v Sýrii pokračovat, potká Evropu další imigrační vlna o počtu 600.000 uprchlíků, varuje EU turecký prezident.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: thomas koch / Shutterstock.com

Přejít nahoru