Rusko

Philip Breedlove: Jsme připraveni “bojovat a porazit” Rusko

Velitel ozbrojených sil NATO oznámil médiím, že jsou Spojené státy připraveny “bojovat a porazit” Rusko v Evropě. Jestli bude potřeba nebo bude Rusko ohrožovat zájmy Spojených států, jsme připraveni bojovat proti Rusku v Evropě, oznámil velitel ozbrojených sil Severoatlantické aliance v Evropě, generál Philip Breedlove, jenž pouze reaguje na agrese Ruska, jenž bylo před několika dny obviněno proti nelidským činům v Sýrii.

Čtěte více: NATO nebude pomáhat Turecku při agresi proti Rusku, tvrdí Asselborn

Přesněji se jednalo o organizaci pro lidská práva Amensty International, která před několika dny obvinila Rusko z útoků na civilní cíle, při kterých mělo zemřít několik stovek civilistů. Ve většině případů se jednalo o bombardování škol, nemocnic nebo dokonce celých osad, ve kterých se nenacházeli extrémisté z Islámského státu, ale pouze civilisté, jenž na činnost ruské armády doplatili životem.

Velitel ozbrojených sil NATO Philip Breedlove: Pokud budou Spojené státy nuceny, porazí v Evropě Rusko

Jsme připraveni bojovat a zvítězit, pokud bude potřeba, komentoval situaci velitel ozbrojených sil během zasedání výboru pro ozbrojené síly reprezentantů USA, během kterého se jednalo o opatřeních proti zvýšené ruské agresi v Evropě. Rusko učinilo volbu, díky které se stalo nepřítelem USA a NATO, jelikož ohrožuje v současnosti Evropu, dodal Philip Breedlove.

(KPa, ceskoaktulne.cz, ac24.cz, Foto: shutterstock.com)

Přejít nahoru