Média

Evropané se bouří, média záměrně mlčí

Lidé se po celé Evropě shromažďují k masivním demonstracím proti aktuálnímu režimu Evropské unie, která neustále přijímá další žadatele o azyl, i přes mnohačetné potíže, které uprchlíci v Evropě způsobují. Během minulých dní se odehrály hned v několika zemích EU, včetně České republiky, demonstrace proti EU a NATO, média však záměrně o těchto událostech mlčí. Během nedělních hodin se shromáždilo několik tisícovek odpůrců NATO v Srbsku, kteří pochodovali Bělehradem.

Čtěte dále: Demonstrace v Praze proti islámu se zúčastnil i prezident Miloš Zeman

Tisíce odpůrců Severoatlantické aliance a Západu se shromáždily v srbském Bělehradě. Jelikož se jednalo mimo jiné také o demonstraci proti západní vládě, drželi demonstranti v Srbsku při pochodu transparenty, na kterých vyjadřovali sympatie k Rusku. Lidem se totiž nelíbí, že se jejich země hodlá připojit k Evropské unii nebo do NATO. Srbské vedení však trvá na vstupu do EU, ovšem s podmínkou, že Srbsko zůstane vojensky neutrální zemí.

Lidé se po celé Evropské unii shromažďují k masivním demonstracím proti EU a NATO, média však mlčí

Další demonstrace se odehrála během sobotních hodin v Praze, kde lidé protestovali proti Islámu v České republice. Policie dokonce zatkla několik demonstrujících a předsedu pravicové strany Bartoše. Podobná situace se odehrála v Bruselu, kde demonstrovali lidé po teroristických útocích a i zde musela policie řešit nepokoje demonstrujících.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Tomas Vynikal / Shutterstock.com)

Přejít nahoru