Syrská armáda

Syrská armáda dobyla s pomocí ruských bombardérů město Palmyra

Ve včerejších hodinách jsme Vás informovali o postupu syrské armády, která za pomoci tamější domobrany dobyla u starověkého města Palmyra strategicky důležitou citadelu, která nabízí pro armádu výhodnou pozici. Syrská armáda tak během minulých dní získala tuto výhodu a čekala na vhodnou chvíli, kdy zaútočí na radikální islamisty z Islámského státu, kteří se ukrývali v již troskách města Palmyra.

Čtěte více: Syrská armáda postupně přebírá syrské město Palmyra

Za významné pomoci ruské armády, která aktuálně i přes zprávy o ustoupení ze Sýrie, bombarduje pozice extrémistů z Islámského státu a hrála značnou roli při dobývání historického města Palmyra, které měli radikálové v držení již od května minulého roku. Informace o dobytí syrského města Palmyra informovala státní média a aktivisté z opoziční monitorovací skupiny SOHR, ke kterým se také odvolává zpravodajská agentura AP. Syrské armádě se dokonce podařilo již v minulých hodinách zničit úkryty Islámského státu a nastražené minové pasti, které nastražili radikálové z IS.

Syrská armáda dobyla historické město Palmyra s pomocí tamější domobrany a náletů ruské armády

Vládní síly dobývaly historické město téměř tři týdny a teprve v minulých hodinách došlo k naprostému osvobození města Palmyra od radikálních bojovníků z Islámského státu a úspěšně tak pokračují v boji v Sýrii.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru