Miloš Zeman

Miloš Zeman: ČR se vymanila z vlivu USA a EU

Český prezident Miloš Zeman během svého rozhovoru, který natočil pro jednu z čínských televizí, konkrétně se jedná o čínskou televizní stanici CCTV, promluvil o současné situaci v České republice, která se podle názoru Zemana vymanila z vlivu Spojených států a Evropské unie. Český prezident také promluvil o politické situaci v ČR a k této příležitosti kritizoval právě minulou českou vládu, která podléhala podle názoru prezidenta právě Spojeným státům a Evropské unii, informovala ČTK.

Čtěte více: Viktor Orbán: V dnešní Evropě je zakázáno hovořit pravdu

Během rozhovoru pro čínskou televizní stanici CCTV také promluvil prezident České republiky samozřejmě o vztazích mezi Čínou a ČR.

Rozhovor se záměrně uskutečnil před samotným příjezdem čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, který však způsobil mezi obyvateli v České republice smíšené reakce. Zejména potom výzdoba, v podobně čínských vlajek, které byly dokonce neznámým vandalem poničeny.

Prezident Miloš Zeman během rozhovoru pro čínskou televizi tvrdil, že se ČR vymanila z vlivu USA a EU

Český prezident mluvil v souvislosti s aktuální vládou o novém začátku ve vztazích mezi Čínou a Českou republikou, jelikož minulá vláda měla s Čínou velice špatné vztahy. Minulá vláda podle slov Zemana podléhala tlaku Spojených států a Evropské unie, od kterých se naše republika již vymanila, komentuje prezident pro čínskou televizi.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Petr Pavluvcik / Shutterstock.com)

Přejít nahoru