Maďarsko

Maďarsko úspěšně brání hranice proti uprchlíkům

Maďarsko od pátku do neděle zadrželo na hranici přibližně 320 narušitelů státních hranic, kteří se chtěli dostat nelegálně na území Maďarska a země tak pokračuje v úspěšném boji ochrany hranic před nelegálními migranty. Agenturu MTI o tom informovalo velitelství policie ORFK. Během pátečních hodin se podařilo tamější policii zadržet 140 nelegálních přistěhovalců, kteří se snažili překročit hranice. Během sobotních hodin to bylo 66 a v neděli 114 nelegálních migrantů.

Čtěte více: Viktor Orbán: V dnešní Evropě je zakázáno hovořit pravdu

Během minulého týdne se mělo jednat přibližně o 529 nelegálních migrantů a maďarská armáda tak plní slova premiéra Viktora Orbána, který se ohradil proti přijímání imigrantů a pyšní se odmítavou politikou vůči Evropské unii a uprchlickým kvótám. Maďarsko na začátku letošního roku evidovalo přibližně deset pokusů o překročení hranice, do dnešních dnů však tyto pokusy o nelegální překročení hranic do Maďarska rapidně rostou.

Maďarsko plní rozkazy Viktora Orbána a úspěšně brání hranice, na kterých byly zadrženy stovky uprchlíků

Hranice mezi Maďarskem a Srbskem je podle tamějších zpráv před nelegálními migranty uzavřena, potvrdil médiím šéf maďarské policie Zsolt Halmosi. Na 174-kilometrovém úseku hranic mezi Maďarskem a Srbskem operuje aktuálně tisícovka policistů a vojáků, kteří od začátku roku zadrželi na hranicích přibližně 5500 narušitelů, přičemž v minulém roce byl tento počet 29.500.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Fotosr52 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru