zákon

Varování pro řidiče! Od nového roku platí nový zákon na kruhových objezdech

Ředitelství silnic a dálnic pro letošní rok připravila nové “překvapení” pro řidiče, jenž se konkrétně jedná o změnu pravidel přednosti na kruhových objezdech. Od nového roku tedy platí nový zákon, který upravuje přednost a nadále nebude mít řidič, který již jede po kruhovém objezdu přednost před ostatními vozidly, jenž chtějí na tento objezd vjet.

Čtěte více: Proč se stěhují mladí lidé ze Západu Evropy do Česka? Bojí se IS

Nenápadná změna v zákoně o které málo kdo ví však může způsobit větší potíže, než se ze začátku vůbec zdálo. Celou přednost v jízdě po kruhovém objezdu bude nadále upravovat dopravní značení, jenž upozorní řidiče, zda má přednost nebo naopak přednost musí dát. Do dnešních dnů platilo, že přednost měla vždy vozidla, jenž jela na kruhovém objezdu a jinak to ani nešlo. Od dnešních dnů však z objezdů zmizí značka přednosti v jízdě, kterou nahradí samotná značka kruhového objezdu, jenž naznačí řidiči zda přednost udělit či nikoliv.

Řidiči si musí dávat od dnešních dnů pozor na dopravní značení na “kruháčích”, jenž upravuje nový zákon

Co z tohoto zákona tedy vyplývá? Pokud bude kruhový objezd označen pouze značkou “kruhový objezd”, musí dát nově řidiči jedoucí po kruhovém objezdu přednost vozidlům zprava. Pokud bude naopak kruhový objezd doplněn značkou upravující přednost v jízdě, máte přednost před auty, jenž chtějí vjet na objezd.

(KPa, ca.cz, skn.info, Foto: skn.info)

Přejít nahoru