Sýrie

Sýrie informuje o dalším pokroku v boji proti IS

Syrská média před několika hodinami informovala o dalším úspěšném kroku v boji proti teroristům z Islámského státu, se kterým bojuje Sýrie již několik měsíců. Podle tamějších médií se podařilo vládní armádě odříznout Islámský stát od zásobovací trasy. Armádě se to podařilo hlavně díky spolupráci s libanonskými jednotkami Hizballách, se kterými se podařilo vládní armádě obklíčit starobylou Palmýru.

Čtěte více: Bašár Assad: Turecko je jediným „záchranným lanem“ pro islámský stát

Sýrie podnikla během sobotních hodin sérii úspěšných útoků, které byly mířeny na oblast provincie Homs, po kterých následovalo úspěšné obklíčení již zmíněného starobylého města Palmýra. Ozbrojencům teroristické skupiny DAÉŠ tak vznikly velké problémy, jelikož jsou aktuálně odříznuti od světa a byla tímto krokem uzavřena poslední cesta, přes kterou mohl Islámský stát zásobovat municí a veškerou vojenskou technikou svoje stoupence. Hlavní zásluhu nese jednotka “Tiger”, jenž dobyla poslední dvě výšiny, na kterých vládní armáda kontroluje trasu mezi městy Itria a Palmýra.

Sýrie v médiích oznamuje pokrok v boji proti Islámského státu, který dokázala armáda odříznout od světa

Teroristé z Islámského státu mají poslední možnost podle syrské armády uniknout z města Palmýr přes přilehlé hory, ale tuto variantu syrská armáda odmítá. Islámský stát, který není ani schopen převážet v současné době ropu z naležiště Es Suhne tak čekají značné problémy.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Volodymyr Borodin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru