Estonsko

Estonsko se stalo další zemí, ve které vzniklo uskupení “Vojáci Odina”

Estonsko se stalo po Finsku další zemí, ve které vzniklo hnutí, které se přezdívá “Vojáci Odina”, kteří mají pouze jeden úkol, kterým je boj proti nelegálním přistěhovalcům v zemi. Organizátoři toto uskupení, o kterém jsme Vás informovali již před několika týdny, jelikož jako první tato skupina vznikla ve Finsku, pojmenovali svoji organizaci podle jména božské bytosti skandinávské mytologie.

Čtěte více: Zprávy z Finska hovoří o vytvoření domobrany proti migrantům

A co budou tedy členové této organizace ve skutečnosti dělat? Ve většině případů se jedná zejména o hlídkování v ulicích estonských měst. Vojáci Odina budou také nové příchozím žadatelům o azyl vysvětlovat správná pravidla chování, které se od přistěhovalců očekává. V případě nutnosti, budou vojáci Odina pomáhat i tamější městské policii a v případě konfliktních situací budou členi organizace zajišťovat pořádek “zákonnými metodami”.

Estonsko zaregistrovalo v minulých dnech organizace “Vojáci Odina”, které budou dohlížet na pořádek v zemi

Vznik organice “Vojáci Odina” vzbudil v Estonsku smíšené reakce. Negativní reakci však na vznik organizace vyjádřili tamější demokraté a liberálové, kteří se vznikem spolku zásadně nesouhlasí. Estonská vláda už také varovala o tom, že do spolku vstupují převážně mladí lidé, kteří již byli v minulosti potrestání za spáchaní trestného činu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru