Výsledky voleb

Výsledky voleb v Německu šokovaly veřejnost

Před několika dny byly zveřejněny oficiální výsledky voleb v Německu. I když se ve většině případů potvrdily předvolební prognózy, čísla veřejnost šokovala. Jediným skutečným vítězem v politických volbách se stala strana AfD, která během své předvolební kampaně kritizovala přístup současné vlády k řešení uprchlické krize, která nejvíce zasáhla právě Německo.

Čtěte více: Německo je první zemí, která zakázala kávové kapsle na jedno použití

Zvolení strany lze považovat za obrovský úspěch, jelikož byla zvolena do všech tří parlamentů, přičemž získala mandát s dvou číselným výsledkem. Stranu během voleb nepotopila ani silná propaganda, která byla v tamějších médiích proti straně mířena. Zvolení strany se však nelibí ostatním stranám, které odmítají se stranou komunikovat. Výsledky však hovoří jasně a politické strany se budou muset dohodnout na budoucí spolupráci, která bude již nevyhnutelná.

Výsledky voleb v Německu šokovaly veřejnost! I přes značnou propagandu z médií zvítězila strana AfD

Výsledky voleb vyvrátily dokonce alternativu vytvoření velké koalice, kterou by tvořily politické strany CDU a SPD, jenž se v Německu těší velké oblibě. O to více jsou výsledky šokující, jelikož tyto oblíbené strany zažily velký propad a nezískaly dostatečný počet hlasů, aby se podařilo vytvořit koalici. Největší propad však zaznamenala strana SPD.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru