George Friedman

George Friedman varuje: Lidé se musí připravit na válku

Zakladatel soukromé analytické společnosti Stratfor George Friedman tvrdí, že by se lidé měli připravit na válku. Jak Friedman prozradil pro časopis Business Insider, v každém století došlo k takzvané systémové válce a toto století nebudou žádnou výjimkou. Podle analytika vzplanou války hned na několika místech. Jedním z nich by měl být střední východ a dalším východní Evropa.

Čtěte více: Světová válka? Země z celého světa shromažďují vojska a média mlčí

Dále analytik očekává, že Spojené státy americké budou bojovat na moři s Japonskem. Podle Friedmana již vidíme na blízkém východě souboje nestátních skupin, které jsou podporovány od jiných zemí k boji proti vlastnímu státu. Již dvě světové války prokázaly, jak je nestabilní mezinárodní systém, dodává časopis Insider v jednom ze svých článků. Každý mezinárodní systém trpí fatálními nedostatky, komentuje současnou situaci ve světě analytik George Friedman.

Zakladatel soukromé analytické společnosti Stratfor George Friedman varuje: Lidé se musí připravit na válku

George Friedman tvrdí, že jsou v dnešním systému obsaženy zárodky vlastního zničení. Můžeme například jmenovat Německo, Čínu nebo Rusko, na jejichž místo přijdou druzí, kteří spustí tyto systémové války. Aktuálně jsme svědky podle analytika Friedmana této systémové změny a musíme se připravit na blížící se válku.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: ac24.cz)

Přejít nahoru