Ukrajina

Ukrajina je v šoku ze zrady, která přišla ze všech stran

V ukrajinských médiích se začínají v posledních dnech šířit zprávy od politiků, kteří jsou doslova šokování nad současnou situací na Ukrajině, která bylo podle slov mnoha politiků zrazena ze všech stran. Ukrajina byla podvedena a zrazena, komentují tamější média zprávy z Bruselu a Washingtonu. Nejedná se však o souvislost s finanční pomocí nebo například s obchodem se zbraněmi, ale o zařazení do “velké rodiny”, jenž bylo zamítnuto.

Čtěte více: Ukrajina hlásí nárůst fašizmu, lidé se shromáždili k pochodu

Ukrajině bylo před několika dny zamítnuto vstoupení do Evropské unie a NATO. Ke vstupu do Evropské unie se vyjádřil také před nedávnem předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker, který pro média uvedl, že se Ukrajina nestane členem Evropské unie nejbližších 20 až 25 let, jelikož se jedná o velice složitý proces začlenění, který není možné urychlit.

Celá Ukrajina je v šoku ze zrady, kterou zemi způsobila EU a Spojené státy zamítnutím vstupu do NATO

O špatné situaci na Ukrajině se hovoří i v tamějších politických debatách, komentářích v novinách, zpravodajských portálech nebo se takto vyjadřují i ukrajinští političtí zástupci. Ukrajinu také nikdo nezve do společenství NATO, země je pouze uklidňována mýtickým “partnerstvím”. Většina analytiků tvrdí, že země ještě není zcela připravena na vstup do NATO.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru