Heiko Maas

Heiko Maas: Německo musí počítat s teroristickými útoky

Německý ministr spravedlnosti v souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu uvedl, že musí Německo v budoucnu s podobným terorem počítat. Pro vydání německého deníku Saarbucker Zeitung uvedl Heiko Maas, že není možné vyloučit možnost uskutečnění teroristických útoků v Německu, cituje vyjádření německého politika zpravodajská agentura DPA. Spolková republika je už dlouhou dobu považovaná za jeden z potenciálních cílů v Evropské unii pro uskutečnění teroristických útoků, domnívá se Heiko Maas.

Čtěte dále: RT tvrdí, že získala důkazy o kontaktu Ankary s teroristy

Není možně doufat, že se bude mezinárodní terorismus donekonečna Německu vyhýbat, tvrdí politik. I když je Německo považováno za potenciální cíl teroristických útoků, nesmíme podléhat zbytečně panice, která by teroristům ulehčila situaci, uklidňuje situaci německý ministr spravedlnosti. Německé bezpečnostní složky jsou aktuálně v plné pohotovosti, aby se podařilo takovému scénáři předejít. Německé bezpečnostní složky mají však stíženou situaci, jelikož podle předpokladů je mezi uprchlíky od 400 do 5000 bojovníků Islámského státu, kteří jsou připraveni rozpoutat boje v Evropě.

Německý ministr spravedlnosti Heiko Maas varuje před teroristickými útoky, které se mohou odehrát v Německu

Před dalšími teroristickými útoky varoval také během pátečních hodin francouzský prezident Francois Hollande. Úterní teroristické útoky v Bruselu si vyžádaly 31 obětí a několik stovek zraněných osob.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Jazzmany / Shutterstock.com)

Přejít nahoru