Korán

Jak dopadne člověk, který spálí Korán v Saúdské Arábii nebo Pákistánu?

Představte si situaci, během které by křesťan na veřejném místě spálil posvátný Korán v jedné z muslimských zemí, například v Saúdské Arábii nebo v Pákistánu. Tento scénář není nutné nikomu vysvětlovat. Člověk, který na veřejnosti znesvětí posvátnou knihu Korán, bude zcela jistě čelit trestu smrti. Jak by však vypadala zcela opačná situace? Jakému trestu bude čelit muslim v jedné ze zemí v Evropské unie, který na veřejném prostranství spálí Bibli?

Čtěte dále: Není důvod odmítat migranty po teroristických útocích, tvrdí EU

Tato situace se skutečně před několika dny odehrála v jednom z francouzských okrsků, kde muslimka pálila na veřejnosti Bibli. K incidentu došlo během minulého týdnu v 12. pařížském obvodě na břehu Seiny. Ženu, která na sobě měla burku, jenž je ve Francii zakázané, zpozorovali policisté, kteří ženu pálící Bibli následně prověřili. Jelikož jsou bezpečnostní složky po celé Evropě po teroristických útocích ve velké pozornosti, ženu policisté důkladně prověřili. U ženy se žádná zbraň nenašla a žena byla vyzpovídána, proč pálila na ulici Bibli.

Jak dopadne člověk, který spálí v muslimské zemi Korán? Muslimská žena spálila Bibli, přičemž nebyla potrestána

Muslimská žena uvedla, že Bibli spálila, jelikož se cítila být pronásledována. Žena byla přepravena do nemocnice na psychiatrické vyšetření, které žádnou vadu neprokázalo. Mladá muslimka byla následně propuštěna, přičemž jí byla udělena pokuta za nošení burky na veřejnosti, nikoliv za pálení posvátné Bible na veřejném prostranství.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru