Islámský stát

Islámský stát vyzývá po útocích v Bruselu k džihádu

Islámský stát a jeho extrémisté nedávno v jednom ze svých videí vyzvali všechny muslimy k uskutečnění džihádu. Radikální islamisté z teroristické skupiny vzkázali do celého světa: “Každý muslim, který dobře ovládá historii náboženství Islám, ví, že svatá válka proti nevěřícím je neoddělitelnou součástí naší víry, a každý, kdo zná historii, to brzy uvidí”.

Čtěte více: IS připravil 400 bojovníků pro útoky v Evropě, varuje AP

Video, které bylo zveřejněno Islámským státem na sociálních sítích tak vzbudilo v minulých hodinách vlnu obav, jelikož teroristé tímto videem vyzvali všechny svoje stoupence na vyhlášení vítězství a džihádu po útocích v Bruselu, které se odehrály tento týden a během kterých zemřelo přes 30 osob a další stovky byly zraněny. O zprávě, kterou dodal do světa Islámský stát a jeho členové, informovala zpravodajská agentura Reuters. Ve videu bylo také zmíněno, že Belgie je součástí koalice, která bojuje již dlouhou dobu proti militantům z blízkého východu.

Islámský stát zveřejnil video, ve kterém vyzývá všechny muslimy v Evropské unii k uskutečnění džihádu

Po boku bojovníků, kteří vytvořili znepokojující video, se cvičili také teroristé, kteří měli na svědomí teroristické útoky v Paříži během minulého roku, během kterých zemřelo 130 lidí. Vojenská letadla stále bombardují muslimy v Iráku a Levantě a to nelze akceptovat, hovoří extrémisté ve videu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: thomas koch / Shutterstock.com)

Přejít nahoru