Merkelová

Merkelová nesouhlasí s uzavřením balkánské trasy

Německá kancléřka Angela Merkelová se negativně vyjádřila k uzavření balkánské trasy, jenž podle kancléřky nepřinese žádné udržitelné řešení a opatření jsou tak zcela zbytečná, informují o prohlášení německé političky světová média. Kancléřka tak před několika dny obvinila představitele zemí v Evropské unii, kteří se shodli na “jednostranném” uzavření trasy, po které putují žadatelé o azyl do Evropy.

Čtěte více: Vláda propaguje na webových stránkách sexuální styk s migranty

Německá kancléřka tento fakt komentuje tím, že se uzavřením balkánské trasy výrazně zhoršil stav v Řecku, které má aktuálně zhoršenou situaci v řešení uprchlické krize. K aktuální situaci v Řecku se také vyjádřil komisař Evropské unie pro migraci Avramopoulos, který požaduje, aby každá země v Evropské unii povinně přijala měsíčně 6000 žadatelů o azyl, kteří se z blízkého východu snaží dostat do Evropské unie.

Německá kancléřka Angela Merkelová odsuzuje uzavření balkánské trasy, které nepřinese žádné výsledky

Jedná se o jednostranné rozhodnutí ze strany Rakouska a zemí, které se nachází na balkánské trase. Opatření zamezí většímu počtu uprchlíků dostat se do Evropské unie, ale Řecko to uvrhlo do mnohem složitější situace, dodává kancléřka. Takové opatření nemůže vydržet navždy a je zde třeba jednotné rozhodnutí všech 28 zemí v Evropské unii, poznamenala Merkelová.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru