Němci

Němci “uplácejí” uprchlíky, aby se vrátili domů

Německo postupně vystřízlivělo z uprchlíků v zemi a lidé pomalu začínají řešit, jak poslat nelegální migranty zpět do jejich domovů na blízkém východě. Plán německé kancléřky Angely Merkelové o začlenění muslimských uprchlíků zřejmě selhal, jelikož z 1,1 milionů žadatelů o azyl v Německu pracuje pouze 200 migrantů, hlásají tamější média. Německá vláda se dokonce uchýlila k “uplácení” migrantů, aby se vrátili do svých zemí.

Čtěte více: Německo vyšetřuje policisty, kteří informovali o útocích migrantů

Německé úřady uvádějí, že v minulém roce přicestovalo do Německa přes milion žadatelů o azyl, přičemž se v zemi aktuálně nachází přibližně 770 tisíc žadatelů o azyl. Německo většinu žádosti zamítlo a uprchlíci tak budou pravděpodobně deportování ze země. Němci se dokonce pokoušeli nabídnout tisíce eur uprchlíkům pro různá odborná školení či do začátku byznysu, který by následně uprchlíky donutil odcestovat do rodné vlasti. Příkladem může být muž z Iráku, kterému vláda zaplatila letenku a poskytla “kapesné” ve výši 6000 eur, informuje deník Echo24.

Němci zamítají většinu žádostí o udělení azylu pro uprchlíky, které také německá vláda “uplácí”

Jak uprchlík uvedl, nejprve obdržel 1000 euro, přičemž zbývajících 5000 euro dostane v případě, že se definitivně vzdá snahy o udělení azylu a v rodné vlasti si otevře obchod s potravinami.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Janossy Gergely / Shutterstock.com)

Přejít nahoru