EU

Není důvod odmítat migranty po teroristických útocích, tvrdí EU

Evropská komise se nedávno vyjádřila k přijímání uprchlíků do EU, které není podle politiků nutné omezovat i přes mnohačetné teroristické útoky v Bruselu nebo jakkoliv zastavovat. Uprchlíci z blízkého východu, kteří se snaží o udělení azylu v Evropě utíkají před stejným terorem, kterému jsme nedávno čelili i my v Bruselu, komentoval současnou situaci s migranty v Evropě eurokomisař pro migraci Dimitris Avramopulos.

Čtěte dále: Aktivisté se pomstili za Brusel a „zapálili“ největší mešitu v Madridu

Po teroristických útocích se ozvalo několik pravicových politiků v Evropské unii, kteří volali po zpřísnění imigrační politiky. Evropská komise však nevidí důvod k tomu, aby se jakákoliv věc týkající se přijímání uprchlíků do Evropské unie měnila. Dimitris Avramopulos argumentuje tím, že EU aktuálně čelí celkem dvěma krizím v oblasti bezpečnosti a migrace, jenž je důležité nezaměňovat. Brusel čelil teroru, před kterým však prchají samotní uprchlíci, tvrdí Avramopulos.

Žadatelé o azyl prchají před stejným terorem, kterému čelil Brusel před několika dny, komentuje situaci EU

Eurokomisařka pro rozpočet a lidské zdroje Kristalina Georgievová sdílí stejný názor jako politik Avramopulos, který odmítá spojitost mezi teroristickými útoky a žadateli o azyl. Avramopulos také naléhá na tajné služby zemí v EU, které musí bojovat proti prodeji zbraní na černém trhu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: gungorkarakus / Shutterstock.com)

Přejít nahoru