IS

IS připravil 400 bojovníků pro útoky v Evropě, varuje AP

Zpravodajská agentura Associated Press v souvislosti s teroristickými útoky, které se odehrály v Bruselu před několika dny a zemřelo během útoků 35 lidí a další dvě stovky byly zraněny, varuje před dalšími možnými útoky v Evropě. Podle agentury Associated Press vycvičili teroristé z Islámské státu přibližně 400 bojovníků pro teroristické útoky, které se mají zřejmě odehrát v blízké budoucnosti v Evropě, která je již teď před možným rozpadem v souvislosti s těmito událostmi.

Čtěte více: Islámský stát během chemických útoků zranil 600 lidí

Zpravodajská agentura Associated Press argumentuje tuto děsivou informaci tím, že se odvolává na nejmenované zástupce výzvědných služeb evropských zemí, které aktuálně operují v Iráku a na celém blízkém východě, kde tyto tajné informace zjišťují. Tajné služby získávají také tyto informace od samotného Iráku, ale jestli se jedná o skutečně pravdivou informaci potvrdit nelze. Jak uvádějí zprávy z Iráku, ve speciálních táborech jsou cvičení bojovníci pro uskutečnění teroristických útoků v západních zemích.

Agentura AP varuje před bojovníky z IS, kteří jsou v Iráku cvičeni pro útoky v zemích Evropské unie

Podle některých zpráv jsou cvičeni bojovníci IS k teroristickým útokům na západě v samotné Sýrii. Radikálním islamistům následně bylo nařízeno, aby našli vhodný čas, místo a způsob ke splnění mise, uvádí AP.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: ac24.cz)

Přejít nahoru