Papež František

Papež František kritizuje lhostejnost Evropy k uprchlíkům

Při příležitosti Květné neděle se Papež František během svého proslovu na Náměstí sv. Petra vyjádřil k aktuálně zuřící uprchlické krizi a zkritizoval země v Evropské unii a jejich lhostejnost k žadatelům o azyl, jenž cestují z blízkého východu, který bojuje s Islámským státem ve válce. Není to však první případ, kdy se Papež František vyjádřil k aktuálnímu dění uprchlické krize.

Čtěte více: Papež: Evropa je Sára, neplodná žena, kterou oplodní uprchlíci

Papež se již několikrát vyjádřil k uprchlické krizi, naposledy odsoudil stavění zdí proti žadatelům o azyl a tvrdil, že takový člověk který staví zdi není pravým křesťanem. Papež tak zřejmě narážel na předvolební kampaň kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa, jenž oznámil, že po svém zvolení nechá postavit zeď, přes kterou neprojde do Spojených států jediný muslim.

Papež František během svého proslovu na Náměstí sv. Petra kritizoval lhostejnost Evropy k žadatelům o azyl

Papež během svého proslovu odbočil, aby se vyjádřil k přístupu Evropy k uprchlíků, kteří prchají zejména ze Sýrie, Iráku a afrických zemí. Myslím v těchto chvílích na lidi na okraji společnosti, jejichž osud nejsou někteří schopni převzít, narážel tak Papež František během svého nedělního proslovu na přístup Evropské unie k žadatelům o azyl.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: neneo / Shutterstock.com)

Přejít nahoru