Fyzik

Respektovaný fyzik: Čas neexistuje, vše probíhá najednou

Denně se s ním setkáváme, vědci jej však neustále zkoumají a nevědí objasnit tento fenomén našeho vesmíru. Fenomén, o kterém zde hovoříme, se nazývá čas a vědci si s touto veličinou vrtají hlavou každým dnem. Jeden z mnoha respektovaných fyziků z celého světa dokonce před nedávnem prohlásil, že žádný čas neexistuje a všechno probíhá najednou. I když se s tímto fenoménem setkáváme každý den, vědci zkoumají čas již celých 100 let, během kterých se nikomu nepodařilo tuto jednotku objasnit.

Čtěte více: Posmrtný život realitou? Muž vypráví o neuvěřitelné cestě po „smrti“

Jediným důvodem, proč si pamatujeme, co se odehrálo například během minulého týdne není čas, ale naše paměť, komentuje vědec, který odmítá existenci času. Standardní model vesmíru pracuje už od doby největšího génia všech dob Alberta Einsteina s tím, že čas je jedním z mnoha rozměrů našeho vesmíru.

Respektovaný fyzik Julian Barbour vyvrací všechny studie a tvrdí, že čas neexistuje, vše probíhá najednou

Tento jev dokonce popsal v jedné ze svých knih Brian Greene, který popsal důležitost tohoto “fenoménu”. Pokud si například s někým domluvíme schůzku, událost je určena třemi jednotkami prostoru a jednou o čase, hovoří vědec ve své knize. Když se pokusíte čas uchytit, vždy Vám proklouzne mezi prsty, píše fyzik Barbour.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru