RT

RT tvrdí, že získala důkazy o kontaktu Ankary s teroristy

Ruská televizní stanice Russia Today informovala o nových důkazech, které podle RT usvědčují Ankaru z kontaktu s teroristy z Islámského státu, se kterými podle důkazů RT Turecko spolupracuje. Podle nově získaných dokumentů obchoduje turecký prezident Erdogan s radikálními islamisty z Islámského státu. Vyšetřovatelé měli najít dokumenty, které pojednávají o svržení syrského prezidenta Bašára Asada, jenž měly být vytisknuty v Turecku.

Čtěte více: Bloomberg: Ruské sankce uvrhly Turecko do „dluhové pasti“!

Během pátrání bylo dokonce nalezeno několik opuštěných pasů, které patřily původně extrémistům z teroristických skupin na blízkém východě, jenž disponovaly potvrzeními od úřadů v Turecku. Pro ruskou televizi se vyzpovídal jeden z extrémistů, který popisoval únikové cesty do Turecka pro radikály. Všechny důkazy získala televize ve městě Al-Shaddad, které se nachází v syrském Kurdistánu. Proč město Al-Shaddad? Nachází se tam totiž největší naleziště ropy, které je pro teroristy z Islámského státu extrémně důležité.

Ruská televize RT během natáčení dokumentu o Islámském státu získala důkazy o spolupráci s Ankarou

Během útěku teroristů z města, které obývá přibližně 10.000 lidí, zanechali bojovníci Islámského státu na místě důležité dokumenty o obchodu s ropou. Obyvatelé města, kteří museli pro IS pracovat uvedli, že mnoho zakázek bylo mířeno do města Rakka a Aleppo, jenž se nachází v Sýrii.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: pz.cz)

Přejít nahoru