Rusko

Rusko zaznamenalo příchod přibližně půl milionu občanů Ukrajiny

Rusko v posledních týdnech a měsících zaznamenává přesun velkého počtu Ukrajinců, kteří již nadále nechtějí setrvat v rodné zemi a hledají nové podmínky pro život v Rusku. Jak hlásají tamější média, do Ruska přišlo přibližně 600.000 občanů z Ukrajiny, kteří v minulém měsíci odešli z různých důvodů z rodné vlasti a emigrují tak dále na východ.

Čtěte více: Ukrajina je v šoku ze zrady, která přišla ze všech stran

Většina obyvatel, která přišla do Ruska, hodlá také v této zemi zůstat a drtivá většina chce také získat ruské státní občanství. O masové migraci Ukrajinců informoval média předseda Federální migrační služby Ruska Konstantin Romodanovskij. Jelikož mají Rusové a Ukrajinci společné historické kořeny, zvyky a tradice, nedělá těmto nově příchozím problém začlenit se do naší společnosti, oznámil Romodanovskij. Dalším plusem při začleňování je podle předsedy Federální migrační služby fakt, že Ukrajinci ovládají Ruštinu, tudíž nebudou mít žádný problém při začleňování.

Rusko zaznamenalo příchod 600.000 občanů z Ukrajiny, kteří se chtějí v zemi usadit a požádat o občanství

Podle vyjádření migračních orgánů z Ruska, se úředníci snaží proces registrace a adaptace občanů do Ruska co nejvíce urychlit. Zprávy z migračních orgánů tvrdí, že celý proces začlenění obyvatel z Ukrajiny trvá přibližně 3 dny.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru