Asad

Asad se dopouští zločinů, které do dnešního dne nikdo nepotrestal

Syrský prezident Bašár Asad se během svého režimu v Sýrii dopustil několika tisíc zločinů, které dokládají i fotografie, které ze Sýrie před několika lety unikly. I přes tento fakt se nedočkal syrský prezident žádného spravedlivého trestu, tvrdí média po celém světě. Přesněji mělo uniknout ze Sýrie přibližně 53.000 fotografií, mezi kterými se objevuje přibližně 27.707 fotografií lidí, kteří zemřeli ve strašlivých podmínkách v tamějších věznicích.

Čtěte více: Islámský stát bude čelit problémům! Rusové hodlají nasadit SPECNAZ

Na začátku roku 2014 způsobily tyto fotografie ze Sýrie ve světě naprosté zděšení. Fotografie pouze potvrdily domněnky, čeho se dopouští Asadův režim. Tyto znepokojující snímky do světa vypustil tamější policejní fotograf, který používal kvůli vlastní bezpečnosti přezdívku “Cézar“. Tyto důkazy o systematickém mučení ve věznicích kontrolovaných prezidentem Bašárem al-Asadem, donutily některé osoby k podaní žaloby, která však ztroskotala.

Syrský prezident Asad byl usvědčen ze systematického vyvražďování, nebyla však podána jediná žaloba

V Německu a Francii dokonce vyšla kniha od tohoto fotografa, který popisuje zvěrstva, jenž se v syrských věznicích odehrávají. Archivář smrti, jak se “Cézarovi” říkávalo, musel fotografovat těla zesnulých, jejichž těla jevila známky mučení. Jednalo se například o stopy po svíčkách nebo stopy po elektrických vařičích. Jeden muž měl dokonce vypálený obličej a vlasy, dodal fotograf ze Sýrie. Oběti byly mučeny trháním zubů, očí nebo řeznými ranami.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: ma.com)

Přejít nahoru