Rusko

Rusko zvažuje zařazení homosexuality na seznam chorob

Rusko, konkrétně ruské Ministerstvo zdravotnictví si pohrává s myšlenkou o zařazení homosexuality na seznam chorob. Ministerstvo zdravotnictví dokonce již zveřejnilo návrh vyhlášky, kde jsou přirovnávány “duševní poruchy a poruchy chování související se sexuálním vývojem” označovány za nemoci, jenž je důležité léčit a jsou tak považovány za choroby. Ministerstvo zdravotnictví tak připravilo návrh, ve kterém se jedná o změnu při postupu poskytování lékařské péče při duševních chorobách.

Čtěte více: Stoltenberg: Rusko destabilizuje evropskou bezpečnost

Přibližně před dvěma týdny byl tento návrh zveřejněn na ruském portálu, kde jsou umístěny návrhy normativních právních aktů. Změny v postupu poskytování lékařské péče se týkají zejména zařízení, kde budou tyto osoby umístěny. V Rusku se mluví dokonce o psychiatrických léčebnách, kde by měly být zřízeny sexuologické ordinace, ve kterých bude probíhat léčba pacientů s poruchou “pohlavní identity, sexuální preference a poruchami spojené se sexuálním vývojem”.

Rusko vyhlásilo boj homosexuálům, které chce ruské Ministerstvo zdravotnictví umístit na psychiatrii

Léčba pacientů podle vyjádření Ministerstva zdravotnictví by mělo probíhat za přítomnosti psychologa a dotyčného, jenž trpí pedofilií a bude doporučen k léčbě soudním nařízením. Lékaři budou také podle zpráv nuceni zřídit ordinace, kde budou zaměstnanci vést poradenskou a preventivní činnost v oblasti formování sexuality.

(Kpa, ca.cz, ac24.cz, Foto: shutterstock.com)

Přejít nahoru