Islámské školky

Islámské školky děsí děti, varuje profesor Vídeňské univerzity

Profesor Vídeňské univerzity Ednan Aslan varuje veřejnost před špatným vlivem islámských školek, které podle profesora děsí děti. Podle vídeňského profesora islámské školky zastrašují tamější děti a okrádají je o autonomii. Profesor Ednan Aslan, jenž vyučuje aktuálně islámská studia na jedné z mnoha Vídeňských univerzit uvedl, že vyučování takto velkého počtu dívek vede k izolaci.

Čtěte více: Slovensko vyzkoušelo speciální mobilní systém hranic proti uprchlíkům

Důvodem je podle Aslana špatná vyučovací metoda, jelikož tamější profesoři využívají k výuce knihy Muslimského bratrstva nebo Milli Gorus, které zásadně odmítají západní způsob života, což právě způsobuje zmíněnou izolaci studentů. Muslimské děti se tak díky špatné výuce vůbec nedozví, na jakých hodnotách je postavena rakouská společnost, do které se chtějí integrovat. Špatný přístup tamějších univerzit okomentovala již muslimská komunita v čele s předsedou Fueatem Senatem, který označil výsledky Aslana o výuce za směsné.

Islámské školky děsí děti, které nejsou začleňovány do společnosti, varuje rakouský univerzitní profesor

Ministr zahraničních věcí a integrace Sebastian Kurz, který se již několikrát objevil v médiích v souvislosti s uprchlickou krizí, apeluje na rakouské školky, ve kterých budou zavedeny přísnější kontroly, jenž budou bránit vzniku paralelní společnosti a radikalizaci v Rakouskou. Zastupitelé Vídně také apelují na parlament, od kterého se očekává vyřešení situace.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Procyk Radek / Shutterstock.com)

Přejít nahoru