Saúdská Arábie

Saúdská Arábie: Živé peklo, o kterém média mlčí

Celý svět je doslova v šoku z nového “dokumentu”, který se před několika dny objevil na internetových stránkách. Na videu je zobrazeno ponižování a živé peklo, o kterém celý svět i média záměrně mlčí. Záběry, které jsou však jen pro silné povahy, ukazují usekávání hlav na ulicích, kterému přihlíží tamější policie nebo diskriminace a ponižování tamějších žen. Podle aktivistů, kteří pořídili záběry, je takové chování v Saúdské Arábii na denním pořádku.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=om1aVcw0jq4&w=853&h=480]

Čtěte dále: Medveděv: Saúdové riskují svým vpádem do Sýrie světovou válku

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fqV2–LPoiE&w=853&h=480]

Na tajně natočených záběrech, které jsou součástí dokumentu s názvem Saudi Arabia Uncovered (Saúdská Arábie odhalena), jsou zobrazeny temné stránky země, která je překvapivě velice významným spojencem Velké Británie, informuje deník Daily Mail. Jako by nestačilo samotné odsekávání hlav na ulicích mezi lidmi, popravené ženy se dokonce vystavují u veřejných komunikací, kde jsou pověšeny všem na očím.

Saúdská Arábie odhaluje ponižování a veřejné popravy, jenž dělají ze života v zemi peklo, o kterém svět mlčí

Tvůrci dokumentu, který bude k dispozici v následujících týdnech, chtějí poukázat na druhořadá práva, jenž mají v zemi ženy. Sebemenší kritika tamějšího režimu může být dostatečným důvodem k popravě. V ulicích pravidelně hlídkuje náboženská policie, která trestá rouhání popravou či kamenováním.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru