SBU

Šéf SBU: Za teroristickým útokem v Bruselu vidíme ruskou stopu

Šéf ukrajinské bezpečnostní služby (SBU) Vasyľ Hrycak ve včerejších hodinách okomentoval teroristické útoky v Bruselu, jenž si vyžádaly přibližně 30 životů a další dvě stovky lidí byly zraněny. Jedna nálož měla explodovat na tamějším letišti a další dvě bomby explodovaly ve stanicích metra, kde bylo zabito nejvíce lidí. Tuto událost okomentoval Vasyľ Hrycak, který médiím prozradil, že za těmito teroristickými útoky vidí “ruskou stopu”.

Čtěte dále: Medveděv: Saúdové riskují svým vpádem do Sýrie světovou válku

Jak informovala tisková agentura Ukrinform, vyjádřil se tak šéf ukrajinské bezpečnostní služby (SBU) před novináři v Kyjevě. Takové prohlášení však neuniklo bývalému prezidentovi Ruské federace Dmitriji Medveděvovi, který považuje šéfa ukrajinské bezpečnostní služby za hlupáka. Přesně takto se vyjádřil Medveděv na svém profilu na sociální síti Facebook během včerejších hodin. Nebyl bych překvapený, kdyby se za tímto teroristickým útokem v Bruselu objevila ruská stopa, okomentoval aktuální dění v Bruselu Hrycak.

Šéf ukrajinské bezpečnostní služby SBU Vasyľ Hrycak: za teroristickými útoky v Bruselu vidíme ruskou stopu

Jak uvedla agentura TASS další reakce na sebe nenechala dlouho čekat a poznámku šéfa ukrajinské bezpečnosti okomentovalo také ruské ministerstvo zahraničních věcí. Toto člověk nemůže říct. Je to mimo lidské chápání, komentuje ruské ministerstvo zahraničních věcí slova Hrycaka.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru