Usáma bin Ládin

Usáma bin Ládin před smrtí varoval o praktikách IS

Zveřejněné osobní dokumenty jednoho z nejznámějších teroristů na blízkém východě, kterým nebyl nikdo jiný než Usáma bin Ládin, potvrzují varování, jenž vznesl údajně zesnulí muž o brutálních praktikách teroristů z Islámského státu. Národní zpravodajské služby ve Spojených státech tak odhalily zajímavé podrobnosti, které se týkají teroristické skupiny Islámský stát a teroristy, který byl údajně zavražděn v roce 2011 v Pákistánu.

Čtěte více: Proroctví Kaddáfího o uprchlících, které řekl předtím, než byl popraven

Tyto dokumenty, které získaly americké jednotky v roce 2011, během vojenské akce v Pákistánu, obsahují brutální praktiky islamistů z Islámského státu, které byly již před několika lety mířeny proti bojovníkům ze skupiny al-Kájda, která se oddělila od mateřské organizace v roce 2014. Skupina al-Kájda se po smrti vůdce rozdělila na několik drobnějších frakcí, přičemž jednu z nich tvořil právě extrémistický Islámský stát.

Usáma bin Ládin před několika lety varoval o brutálních praktikách, kterými bojovníci z IS vyhrožovali i al-Kájdě

V jednom z mnoha dokumentů je uveden dopis pro Usámu bin Ládina, ve kterém členové z Islámského státu varují, že se již nadále nebudou zodpovídat al-Kájdě, která podle jejich názoru nepraktikuje džihád. Už od roku 2011 bylo zřejmé, že budou islamisté bojovat proti ostatním skupinám, které nevyznávají právě extrémistický džihád.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru