Teroristický útok

V centru Ankary se odehrál teroristický útok, během kterého zemřelo 25 lidí

Automobil s výbušninami explodoval na autobusové zastávce v samotném centru turecké metropole ve chvíli, kdy se tam nacházelo mnoho lidí. Centrem Ankary otřásla silná exploze s mnoha oběťmi, informuje televizní kanál NTV. Jedná se tak o další teroristický útok, který se odehrál v hlavním městě Turecka.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z-3jPeajDXQ&w=853&h=480]

Ankara zaznamenala teroristický útok, během kterého přišlo o život nejméně 25 lidí a další lidé jsou zraněni

Exploze proběhla v 19.45 hodin moskevského času na autobusové zastávce vedle náměstí Güven-park v samotném centru tureckého hlavního města právě ve chvíli, kdy se zde nacházela velká skupina lidí. Jeden malý autobus shořel úplně, hoří několik automobilů.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4hIkH1d-THs&w=853&h=480]

Rovně přicházejí informace o mnoha raněných. Policie ohradila místo činu, do oblasti se sjíždějí vozidla záchranné služby, požárníci zápasí s ohněm. Podle informací explodoval výbušninami naložený automobil. Exploze byla vyhodnocena jako terorismus.  Oběťmi teroristického činu se stalo nejméně 25 lidí, 75 lidí bylo zraněno.

V únoru se v Turecku odehrály dva teroristické útoky, které směřovaly proti vojákům. Nejprve vybuchl v Ankaře automobil s výbušninami nedaleko od budov parlamentu a generálního štábu, další den ve městě Lice explodovala nálož vedle projíždějícího vojenského konvoje.

(KPa, ac24.cz, Foto: ac24.cz)

Přejít nahoru