Německo

Německo eviduje další incidenty související s uprchlíky

Německo a tamější policie informuje o dalších incidentech, které souvisí s uprchlíky, kteří přicestovali do Německa z blízké východu a žádají tam o udělení azylu. Ve včerejších hodinách měla malá skupina uprchlíků ve věku 18 až 21 let podle tamější policie sexuální obtěžovat tři děvčata ve věku 11 až 14 let, které nahlásily tento přestupek německé policii. Policie teď řeší “nemravný kontakt” mezi děvčaty a skupinou mladíků, která čítala osm migrantů.

Čtěte více: Svoboda slova v Turecku? Erdogan nechal zatknout 250 lidí za urážky

Jedná se tak o další z mnoha případů z Německa, kde uprchlíci spáchali podobný přestupek. Je to teprve necelý měsíc, kdy samotné Německo zveřejnilo záznamy o trestných činech, které v zemi spáchali nelegální uprchlíci. Německo však není žádnou výjimkou v Evropě, kde žadatelé o azyl páchají podobné zločiny. Můžeme zde zmínit například francouzské Calais, Švédsko nebo Finsko, ve kterém bylo policii nařízeno, aby o těchto událostech veřejnost nebo média neinformovala.

Německo řeší další případ obtěžování dívek, kterého se dopustila skupina migrantů před objektem v Eisenachu

Jak informuje veřejnoprávní rozhlas ORF a tisková agentura MTI, podezřelí byli po výslechu na tamější policejní stanici propuštěni, incident se však i nadále řeší. Policie také informovala o neznámém pachateli, který v objektu Eisenach odpálil nálož, která však nikoho nezranila.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Krizek Vaclav / Shutterstock.com)

Přejít nahoru