Velká Británie

Velká Británie zažívá vzestup odpůrců EU

Britský politik a premiér David Cameron musí řešit problém, kterým je aktuálně referendum ve Velké Británii o odstoupení z Evropské unie. Velká Británie však zažívá v posledních dnech opravdu velký vzestup odpůrců unie, kteří jsou pro, aby země z Evropské unie vystoupila. Referendum o samotném vystoupení z EU se bude konat ve Velké Británii 23. června letošního roku, přičemž hlasování bude sledovat celá Evropa, kterou by “Brexit” značně ovlivnil.

Čtěte více: Brexit může stát sto miliard liber a ztrátu 1 milionu pracovních míst

Podle průzkumů v zemi ztrácí zastánci setrvání v Evropské unii popularitu, naopak odpůrci Evropské unie jsou na vzestupu, zejména po teroristických útocích, které se odehrály před několika týdny v Bruselu. Výsledná čísla statistiky, která se v Británii uskutečnila během března nejsou až tak dramatická, je však znát nárůst odpůrců Evropské unie oproti minulému tázání. Společnost Ipsos Mori, která prováděla před několika dny průzkum zjistila, že proti setrvání v EU hlasovali 49 procent respondentů, přičemž před měsícem hlasovalo přibližně 36 procent. Ipsos Mori také uvedla, že vzdálenost mezi oběma tábory se stále zvětšuje.

Velká Británie zaznamenala nárůst odpůrců Evropské unie, vyplývá ze statistiky společnosti Ipsos More

Během úterních hodin varovala širokou veřejnost Bank of England, která hovořila o negativních následcích, které způsobí vystoupení Británie z EU.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru