Turecko

Zasahuje Turecko už i do televizního vysílaní v Evropě?

Turecko si nechalo před několika dny předvolat německého diplomata, který musel tureckému ministerstvu vysvětlovat svoji účast v hudebním klipu, který si utahoval z tureckého prezidenta Erdogana, jenž v Turecku podobné činy tvrdě trestá. Jak v pondělních hodinách informoval veřejnost zpravodajský týdeník Der Spigel, zmíněné video odvysílala regionální televize NDR a následně celostátní stanice ARD. Televizní vysílání si zřejmě nenechalo ujít samotné Turecko, kterému se vysílání samozřejmě nelíbilo.

Čtěte dále: Erdogan měl svůj podíl na útocích v Evropě, píše deník The Guardian

Zmíněný hudební videoklip se skládá ze záběrů na tureckého prezidenta Erdogana. Určitá pasáž ve videoklipu naráží na bohatství prezidenta: “žije si na vysoké noze, boss z Bosporu”, zpívá se ve videoklipu, zatímco je zobrazen nový palác, ve kterém žije turecký prezident Erdogan.

Ve videoklipu bylo také naráženo na tvrdý režim, který prosazuje Erdogan v Turecku. Novinář, který napíše něco, co Erdoganovi nesedí, je zítra ve vězení, zpívá se ve videu při záběrech zatýkání novinářů v Turecku.

Turecko kritizovalo odvysílané německé hudební video, které ponižovalo tureckého prezidenta Erdogana

Turecké justiční orgány a policie postupují vůči jakékoliv kritice tureckého prezidenta Erdogana opravdu tvrdě. Tento fakt okomentoval britský generální konzul Leigh Turner, který na svém Twitteru napsal, že se Turecko musí rozhodnout, jakou chce být vlastně zemí.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: thomas koch / Shutterstock.com)

Přejít nahoru