Erdogan

Erdogan nechal zabít už nejméně 5300 Kurdů

Turecký prezident Erdogan nechal zabít do dnešního dne nejméně 5300 kurdských militantů. Turecké bezpečnostní síly zabily 5359 kurdských militantů, už od června minulého roku, kdy Strana kurdských pracujících (PKK) ukončila celkem dvouleté příměří. Přesně takto se před několika dny vyjádřil turecký prezident Erdogan, kterého citovala tisková agentura Anadolu. Během proslovu na území turecké vojenské akademie prezident Erdogan uvedl, že během těchto konfliktů, které se odehrávají zejména na kurdském jihovýchodě Turecka, zahynulo od začátku konfliktu 355 vojáků, policistů a strážníků.

Čtěte více: V centru Ankary se odehrál teroristický útok, zemřelo 25 lidí

Prohlášení tureckého prezidenta obhajuje samotný mluvčí Erdogana, který se pyšnil tím, že režim dokázal zabránit v posledních týdnech několika možným teroristickým útokům. Oznámil to na tiskové konferenci v Ankaře, která byla před několika týdny svědkem teroristických útoků, během kterých zemřely desítky nevinných lidí. Během letošního roku se jednalo o celkem čtyři teroristické útoky, během kterých zemřelo 80 lidí. Turecká vláda připisuje teroristické útoky radikální skupině Islámský stát a kurdským militantům.

Turecký prezident Erdogan nechal zabít od června minulého roku do dnešních dnů nejméně 5300 Kurdů

V souvislosti s aktuálním děním v Turecku vyzval Izrael všechny svoje občany v zemi, aby z Turecka co nejdříve odcestovali, jelikož lidem hrozí velké nebezpečí.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: punghi / Shutterstock.com)

Přejít nahoru