Bašta islamistů

Bašta islamistů se nachází pouhé 3 hodiny od Prahy

Analýza, kterou zveřejnil Welt am Sonntag tvrdí, že se bašta islamistů nachází pouhé tři hodiny jízdy od hlavního města České republiky, Prahy. Podle dostupných informací by se mělo jednat o přibližně 1100 potencionálních islámských teroristů, kteří aktuálně obývají německé město Berlín. V Německu se podle nově vytvořené analýzy vyskytuje přibližně 450 islamistů, kteří jsou klasifikováni jako vysoce nebezpeční a mohou prakticky každým dnem zaútočit.

Bašta islamistů z extrémistického uskupení IS se nachází podle analýzy pouhé tři hodiny od hlavního města, Prahy

Jako nejvíce nebezpečná německá města, ve kterých se mají nacházet zbývající islamisté jsou Brémy, Hamburk a výše zmíněný Berlín. Německé město Brémy obývá podle tamějších zpráv přibližně 14 nebezpečných teroristů z Islámského státu. Při aktuálním počtu obyvatel ve městě Brémy se jedná o 2 islamisty na sto tisíc obyvatel. Berlín vykazuje 1,9 islamisty na sto tisíc německých obyvatel.

Čtěte dále: IS vyzývá k útokům na úřad německé kancléřky a letiště v Německu

Z výzkumů německé společnosti tedy vyplývá, že se bašta islamistů nachází přibližně 3 hodiny jízdy od Prahy a jedná se o 65 vysoce nebezpečných teroristů z Islámského státu. Českou republiku už varoval ministr vnitra Milan Chovanec, který následovně reagoval na upozornění z Německa: “Ten, kdo dnes říká, že jsme bezpeční, lže. Žijeme v nebezpečném světě.”

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru