Česká policie

Česká policie zadržela téměř 30 nelegálních uprchlíků

Česká policie dokázala zadržet téměř 30 nelegálních uprchlíků, kteří cestovali na území České republiky. K zatčení došlo u města Domažlice, kde cestovalo nelegálně téměř 30 migrantů z blízkého východu, přičemž ve skupině cestovalo také 11 dětí. Policii se však nepodařilo dopadnout všechny viníky, jelikož řidič se spolujezdcem stačili před zatčením utéct. Po mužích aktuálně pátrá policie, která do pátrací akce zapojila také vrtulník. Jak potvrdil ministr vnitra Milan Chovanec, u jihočeského města Domažlice bylo zadrženo 26 nelegálních migrantů z Afghánistánu.

Česká policie zadržela téměř tři desítky nelegálních migrantů z Afghánistánu! Po řidiči pátrá policejní vrtulník

Jak okomentoval ministr vnitra Milan Chovanec situaci médiím, tak se jedná o zatím nejúspěšnější policejní akci tohoto typu, když bylo zadrženo 26 nelegálních migrantů z Afghánistánu na našem území. Vše svědčí o dobré policejní práci. Se zadrženými nelegálními migranty se bude dále postupovat podle zákona, sdělil pro deník Právo ministr vnitra Milan Chovanec.

Čtěte dále: Erdogan vzkazuje EU: Vy nás potřebujete víc, než my vás!

Situaci také okomentovala mluvčí domažlické policie. Jednalo se o nákladní vozidlo bulharské značky, které bylo zadrženo nedaleko tamější policejní stanice. Jak se podařilo dvojici mužů uprchnout zatím policie tají. Dále uvedla mluvčí policie, že se v dodávce nacházely také ženy a děti, které jsou naštěstí v pořádku.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru