Lékaři

Lékaři odhalili temná pozadí medicíny! Těmto lékům se vyhněte

Lékaři odhalili tajná zákoutí medicíny a nedoporučují užívat některé léky, které se běžně předepisují pacientům. Dr. Joanna Moncrieff, docentka psychiatrie University College v Londýně se vyjádřila k užívání antidepresiv, které by lékařka nikdy v životě nezačala brát. Podle lékařky jsou tyto léky jen o trochu účinnější než placebo, tudíž je jejich vliv na léčení depresí téměř nulový. Jak uvádí Joanna Moncrieff, důležitější je zjištění příčiny depresí a následná návštěva psychiatra než užívání léků.

Lékaři odhalili tajemství některých léků, které rozhodně nedoporučují pacientům pravidelně užívat

Dr Ian Campbell, jenž se specializuje jako dietolog promluvil o dodržování dlouhodobých diet, které na lidský organizmus nefungují. Podle lékaře je důležitější změna chování a zvyků, jenž bude kombinována s vedením deníku o stravě se seznamem cílů. Kardiolog Kevin Channer promluvil o lécích na snížení cholesterolu. Statiny sice hrají velkou roli při snižování počtu infarktů, ale samotné užívání přináší určitá rizika. Prášky mohou způsobit bolest svalů, obecnou ochablost nebo žaludeční potíže.

Čtěte dále: Proč se to tají? 10 příčin rakoviny, které denně používáte

Cvičit nestačí, musíte spálit více kalorií, než přijmete, radí profesor Jack Winkler, specialita na výživu. Dalším problémem mohou být léky na artritidu. Jakmile člověk začne používat tyto léky, bojí se cvičit a cítí se celkově mizerně, přičemž klouby pohyb milují.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru