Agentura Frontex

Agentura Frontex potvrdila to, čeho se všichni obávají

Evropská agentura Frontex během své poslední analýzy potvrdila to, čeho se většina obyvatel v Evropě obává. Agentura se zabývá zejména ochranou vnějších hranic Evropy, jejíž hlavním hlavním úkolem je koordinace a ochrana těchto hranic Evropské unie. Není tedy divu, že se agentura v posledních měsících zaměřila na problém, kterým je aktuálně nelegální migrace z blízkého východu a severní Afriky do zemí v Evropské unii.

Evropská agentura Frontex potvrdila během analýzy nepříjemný fakt, týkající se příchodu teroristů do Evropy

Agentura Frontex potvrdila, že se do Evropské unie dostávají také teroristé z blízkého východu, kteří se maskují mezi žadateli o azyl. Evropská agentura považuje za největší selhání, díky kterému se dostávají teroristé do Evropy, minimální kontroly na hranicích, jelikož nikdo ve skutečnosti neví, kdo doopravdy do Evropské unie přichází. Masová migrace umožňuje teroristům z blízkého východu nerušený vstup do Evropské unie, uvádí zpráva agentury Frontex. Během roku 2015 překročilo nelegálně hranice podle agentury 1,82 milionů osob, mezi kterými se nacházeli také teroristé z Paříže.

Čtěte dále: Bašta teroristů z Islámského státu se nachází pouhé 3 hodiny od Prahy

Z analýzy dále vyplývá, že je téměř nemožné identifikovat všechny uprchlíky, kteří migrují do Evropské unie. Dalším problémem je podle agentury používání falešných dokladů, které se podle dosavadních informací netrestá a uprchlíci tak nemají problém se dostat do Evropské unie.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Nicolas Economou / Shutterstock.com)

Přejít nahoru