Cameron

Cameron pod tlakem: Členové jeho strany figurují v Panama papers

Britský premiér začíná být v souvislosti s kauzou Panama papers pod tlakem, jelikož se na tomto seznamu objevilo jméno jeho už zesnulého otce, ale také některých jeho členů z politické strany. Několik členů britské vlády bylo podle dosavadních zpráv zapleteno v oblasti offshore podnikání. Britský premiér David Cameron tak čelí velkému tlaku z veřejnosti. Podobná situace nastala na Islandu, kde tisíce lidí protestovalo proti vládě, jejíž členové byli taktéž na seznamu Panama papers.

Britský premiér David Cameron pod tlakem: Členové jeho strany i zesnulý otec figurují na seznamu Panama papers

Zesnulý otec premiéra Ian Cameron se podle informací objevil ve více jak 11.5 milionech dokumentů, které tvoří základ odhalení velké kauzy, týkající se podvodů v daňovém ráji. Zprávy uvádějí, že zesnulý otec Ian Cameron spravoval offshore fond a majetek bohatých jednotlivců.

Čtěte dále: Budoucnost Velké Británie závisí na mladých voličích 

Prospekty pro Investment-Fonds Blairmore Holdings dokonce uvádějí, že prostředky byly navrhnuty tak, že se mají britští investoři vyhnout daňovým zákonům ve Velké Británii, tvrdí ICIJ. Jako by nestačilo, že se na seznamu objevil samotný otec premiéra, v dokumentech Panama papers se objevila také jména členů premiérovi strany. Britský premiér už médiím potvrdil, že vláda přijala opatření proti offshore transakcím.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru