Potravinový skandál

Další potravinový skandál? Losos chycený u Seatlu obsahoval antidepresiva

Zrodil se ve Spojených státech další potravinový skandál, který se mohl dotknout i lidí, žijících v Evropě? Podle zpráv z Washingtonu losos chycený u Seatlu obsahoval antidepresiva, antibiotika, kokain a mnoho dalšího. Výzkumy v oblasti, kde byl nalezen tento losos potvrzují, že další ryby obsahují celkem 80 různých drog, včetně již zmíněného kokainu, antidepresiv a tuctů několika dalších léků, které běžně užívají lidé.

Čtěte dále: Celosvětový skandál: Tuny nebezpečného jídla a miliony litrů alkoholu

Vědci, kteří prováděli měření řeky a blízké čističky vody ve státě Washington, potvrdili vysoké koncentrace drog a produktů péče o tělo, přičemž koncentrace, které byly během tohoto nedávného testu naměřeny, jsou koncentrace nejvyšší, kde kdy byly na celé zemi naměřeny. Nebezpečné látky byly nalezeny také u migrujícího sledě čavyča a tamějších koljušek tříostných. Všichni tito živočichové, kteří byli testování, se pohybovali ve vodách, které byly považovány za neposkvrněné. Na události reagoval už i tamější deník The Seattle Times, který potvrdil obsah běžných drog, jako jsou například Paxil, Valium, Tagament nebo Darvon.

Spojené státy prožívají další potravinový skandál! Losos chycený u Seatlu obsahoval kokain a antidepresiva

Vědci připisují tyto hrůzné výsledky neschopnosti tamějších čističek, které nejsou schopny chemikálie a v mnohých případech také fekálie dostatečně odstranit.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru